вторник, 2 августа 2016 г.

Маски для волосся


Миття голови - це основа догляду за волоссям, а ось головний косметичний засіб, безперечно, - це шампунь для волосся. Правильно підібраний і якісний шампунь добре очистить волосся і допоможе побороти такі проблеми як випадання волосся або лупа. А що ж потрібно далі? Крім зручності чищення від бруду є ще безліч процедур, які покращують стан волосся. Як шкіра рук, тіла та обличчя потребує особливого харчування та зволоження, так само і волосся вимагають корисні мікроелементи і вітаміни.

Ополіскувачі, кондиціонери та бальзами лише частково допомагають при неймовірної сухості. Вони на час "латають дірки", трохи знижуючи шкідливий вплив шампуню і пригладжуючи лусочки волосся, але кількість корисних речовин в них недостатньо для постійного живлення волосся.
Користь цих засобів полягає в тому, що волосся після миття легше розчісується, але вони не в змозі забезпечити повноцінне зволоження зсередини. Таке завдання для «важкої артилерії» - масок для волосся!
Маски для волосся - прославлені косметичні рятувальники сухого, пошкодженого і ослабленого волосся.
Харчування, реструктуризація і відновлення волосся - спеціалізація виключно масок, оскільки тільки їх активні компоненти (мінеральні і вітамінні комплекси, рослинні поживні витяжки, екстракти, ефірні олії) мають настільки потужні відновні властивості і інтенсивний вплив, які справляються з такими «надзавданнями».
Маски, на відміну від кондиціонерів і бальзамів містять корисні речовини в концентрованому вигляді і відновлюють по всій довжині волосяну структуру, безпосередньо проникаючи в волосся. Залежно від складу маски вона може допомогти зволожити, відновити, зберегти яскравість кольору, зменшити випадання і прискорити ріст волосся, запобігти їх ламкість. Бажано використовувати різні маски - так ви досягнете кращого ефекту в догляді за волоссям.
Частота використання маски залежить від типу і ступеня пошкодження волосся. Для сухого волосся в лікувальних цілях рекомендується використовувати маску для волосся 2-3 рази на тиждень, а в профілактичних - буде достатньо лише 2-3 рази на місяць. Для жирного волосся в лікувальних цілях використовуйте маску 1 раз в тиждень, а в профілактичних необхідно застосовувати 1-2 рази на місяць.
На волосся маску необхідно наносити по всій довжині, приступаючи з середини. На шкіру голови і коріння наносити маску не потрібно, крім випадку, якщо Ви маєте жирне волоссям або маєте проблеми зі шкірою голови, а призначення маски - цьому зарадити.
Не забувайте, що бажано пройти весь лікувальний інтенсивний курс використання маски для волосся (2-3 місяці приблизно) для придбання бажаного ефекту. Надалі необхідно тільки підтримувати отриманий стан волосся, застосовуючи маску лише в профілактичних цілях.

Після того, як ви зробили маску, ні в якому разі не мийте голову шампунем, інакше сенс всієї процедури буде втрачено. Якщо ви робите маску з підручних домашніх засобів, наносите її відразу ж після приготування, навіть якщо в рецепті зазначено інше - зберігання в холодильнику знизить кількість корисних речовин.

Комментариев нет:

Отправить комментарий